Рецепти

Домашен сос од босилек и печурки
Вкусна салса како додаток за пици, тестенини или месо.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Босилек(2 Шаки)
Свежи шампињони(2 Шаки)
Лук(5 Чешниња)
Домат(6 )
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Масло(6-8 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Лукот ситно го сечкаме и го пржиме во тава со масло, а потоа додаваме и ситно исечкан босилек.
- Додаваме сол, бибер и испасирани домати.
- Кога ќе се искрчка, го цедиме сосот.
- Во тава пржиме ситно сечкани печурки со 1 чешне лук, малку путер и сол.
- Двете смеси ги соединуваме, убаво промешуваме и пржиме уште 5 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во