Рецепти
Домашен сос од босилек и печурки Ана Ѓорова

Вкусна салса како додаток за пици, тестенини или месо.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Босилек(2 Шаки)

Свежи шампињони(2 Шаки)

Лук(5 Чешниња)

Домат(6 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Масло(6-8 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Лукот ситно го сечкаме и го пржиме во тава со масло, а потоа додаваме и ситно исечкан босилек.
  2. Додаваме сол, бибер и испасирани домати.
  3. Кога ќе се искрчка, го цедиме сосот.
  4. Во тава пржиме ситно сечкани печурки со 1 чешне лук, малку путер и сол.
  5. Двете смеси ги соединуваме, убаво промешуваме и пржиме уште 5 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: