Рецепти
Домашен тартар сос Ана Ѓорова

Одлично оди со морска храна, но и како намаз со разни солени јадења и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посен мајонез(470 Милилитри)

Кисели краставички(220 Грама)

Кромид(1/2 помала главица )

Свеж сок од лимон(30 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Киселите краставички исечкајте ги на сосема ситни парченца или уште подобро изрендајте ги.
  2. Кромидот исто така исечкајте го на ситно, изрендајте го или сомелете го.
  3. Измешајте ги кромидот и краставичките во еден сад, додајте малку исцеден лимонов сок, мајонезот и малку вода од теглата каде што се чуваат киселите краставички.
  4. Посолете и додајте бибер по вкус, промешајте и ставете го сосот во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: