Рецепти
Домашни кубети Ана Ѓорова

Крцкава, зачинета ужинка од леб што може да ја употребите и како состојка во вашата домашна Цезар салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Лебот се сече на парчиња, а парчињата потоа се сечкаат на ситни коцкички. Ова е одлична прилика да го употребите сувиот леб од пред неколку дена.
  2. Откако ќе се направат коцкичките, се полеваат со неколку лажици масло колку да се намрсат.
  3. На намрсените коцкички им се додаваат следните зачини по вкус: вегета, сол, мешан зачин, буковец, кари и други зачини по желба.
  4. Зачинетите коцкички се ставаат во тепсија и се печат околу 15 минути.
  5. На запечените коцкички им се наросува една лажица црвен пипер, се промешуваат и се запечуваат уште 2-3 минути или додека да заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: