Рецепти
Домашно маршмалоу Ана Ристеска

Домашни маршмалоус кои одат совршено со топло чоколадо, торти, крофни, сладолед и се разбира сами по себе.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Желатин(3 Супени лажици)

Вода(2 Чаши)

Шеќер(3 Чаши)

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Шеќер во прав(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Ставете го желатинот во 1/3 чаша ладна вода и оставете го да отстои 10 минути.
  2. Шеќерот ставете го во тавче да се стопи со 1 1/2 чаша вода на ниска температура со постојано мешање.
  3. Додајте го желатинот и промешајте.
  4. Зголемете ја температурата и оставете да почне да врие. Нека врие 15 минути без да мешате.
  5. Тргнете го на страна и оставете да се лади додека не стане млако.
  6. Ставете ја смесата во сад, додајте ја ванилата и мешајте со миксер додека не стане густа и бела.
  7. Тавче 9х13 попрскајте го со масло за готвење, сипете ја смесата и оставете да се зацврсти.
  8. Исечете на коцки и поросете со шеќер во прав.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: