Рецепти
Домашно маршмалоу Ана Ристеска

Домашни маршмалоус кои одат совршено со топло чоколадо, торти, крофни, сладолед и се разбира сами по себе.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Желатин(3 Супени лажици)

Вода(2 Чаши)

Шеќер(3 Чаши)

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Шеќер во прав(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Ставете го желатинот во 1/3 чаша ладна вода и оставете го да отстои 10 минути.
  2. Шеќерот ставете го во тавче да се стопи со 1 1/2 чаша вода на ниска температура со постојано мешање.
  3. Додајте го желатинот и промешајте.
  4. Зголемете ја температурата и оставете да почне да врие. Нека врие 15 минути без да мешате.
  5. Тргнете го на страна и оставете да се лади додека не стане млако.
  6. Ставете ја смесата во сад, додајте ја ванилата и мешајте со миксер додека не стане густа и бела.
  7. Тавче 9х13 попрскајте го со масло за готвење, сипете ја смесата и оставете да се зацврсти.
  8. Исечете на коцки и поросете со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: