Рецепти
Домашно маршмалоу
Домашни маршмалоус кои одат совршено со топло чоколадо, торти, крофни, сладолед и се разбира сами по себе.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Желатин(3 Супени лажици)
Вода(2 Чаши)
Шеќер(3 Чаши)
Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)
Шеќер во прав(1/3 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Ставете го желатинот во 1/3 чаша ладна вода и оставете го да отстои 10 минути.
- Шеќерот ставете го во тавче да се стопи со 1 1/2 чаша вода на ниска температура со постојано мешање.
- Додајте го желатинот и промешајте.
- Зголемете ја температурата и оставете да почне да врие. Нека врие 15 минути без да мешате.
- Тргнете го на страна и оставете да се лади додека не стане млако.
- Ставете ја смесата во сад, додајте ја ванилата и мешајте со миксер додека не стане густа и бела.
- Тавче 9х13 попрскајте го со масло за готвење, сипете ја смесата и оставете да се зацврсти.
- Исечете на коцки и поросете со шеќер во прав.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во