Рецепти
Домино торта Ана Ѓорова

Креативна и вкусна торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(7 )

Шеќер(17 Супени лажици)

Брашно(7 Супени лажици)

Млеко(1 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(6 Супени лажици)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Шеќер во прав(250 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Банана(3 )

Алва(150 Грама)

Шлаг во прав(1 Пакување)

Црно чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад со миксер ги матиме белките со 7 лажици шеќер, а потоа постепено ги додаваме жолчките и на крај брашното. Смесата ја истураме во правоаголно, големо тавче и печеме на 200°C, околу 20 минути.
  2. Откако ќе се испече, пандишпанот го сечеме на 3 ленти.
  3. Кремот го подготвуваме така што во зовриеното млеко и 10 лажици шеќер ги додаваме нишестето и пудингот од ванила, претходно измешани со малку млеко, па вариме густ крем.
  4. Во изладениот крем додаваме претходно изматен маргарин со шеќер во прав, една испасирана банана и алва, па убаво матиме со миксер за да се изедначи кремот.
  5. Првата и втората лента ги филуваме, а потоа врз втората лента одозгора редиме претходно исечени парчиња банана. Ги прекриваме со кремот и на крај поклопуваме со третата лента пандишпан и филуваме.
  6. Тортата ја преливаме со глазура од чоколадо. Оставаме да се излади, а потоа ја декорираме со помош на готварски шприц со претходно изматена шлаг пена да изгледа како домино.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: