Рецепти
Дроб во кошулица Ана Ѓорова

Интересен рецепт што ќе ве изненади со вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки џигер(или свински 1 кг )

Јагнешка марамица(или свинска )

Млад кромид(5 )

Ориз(100 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Рузмарин

Сенф(1 Супена лажица)

Буковец(1 Супена лажица)

Магдонос

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Оризот се става во зовриена вода да се свари, а потоа се исцедува од водата.
  2. Свинскиот дроб се проварува во малку вода, се процедува и се додава на претходно испрженото кромитче.
  3. Во свинскиот дроб се додаваат оризот и зачините заедно со сенфот и се промешува.
  4. Се зема парче од кошулицата како за сарма, се става од смесата, се витка како сарма и се редат во плех.
  5. Така наредени парчињата се печат на 200 степени во загреана рерна.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: