Рецепти
Дроб во кошулица Ана Ѓорова

Интересен рецепт што ќе ве изненади со вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки џигер(или свински 1 кг )

Јагнешка марамица(или свинска )

Млад кромид(5 )

Ориз(100 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Рузмарин

Сенф(1 Супена лажица)

Буковец(1 Супена лажица)

Магдонос

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Оризот се става во зовриена вода да се свари, а потоа се исцедува од водата.
  2. Свинскиот дроб се проварува во малку вода, се процедува и се додава на претходно испрженото кромитче.
  3. Во свинскиот дроб се додаваат оризот и зачините заедно со сенфот и се промешува.
  4. Се зема парче од кошулицата како за сарма, се става од смесата, се витка како сарма и се редат во плех.
  5. Така наредени парчињата се печат на 200 степени во загреана рерна.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: