Рецепти
Дроб во кошулица
Интересен рецепт што ќе ве изненади со вкусот
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагнешки џигер(или свински 1 кг )
Јагнешка марамица(или свинска )
Млад кромид(5 )
Ориз(100 Грама)
Сенф(1 Супена лажица)
Буковец(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Оризот се става во зовриена вода да се свари, а потоа се исцедува од водата.
- Свинскиот дроб се проварува во малку вода, се процедува и се додава на претходно испрженото кромитче.
- Во свинскиот дроб се додаваат оризот и зачините заедно со сенфот и се промешува.
- Се зема парче од кошулицата како за сарма, се става од смесата, се витка како сарма и се редат во плех.
- Така наредени парчињата се печат на 200 степени во загреана рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во