Рецепти
Двојник
Балканска скара од свинско месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско мелено месо(300 Грама)
Свинско филе(200 Грама)
Кашкавал(100 Грама)
Зелена пиперка(1 )
Сланина(200 Грама)
Сирење(50 Грама)
Кромид(1 )
Домат(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Се замесуваат меленото свинско месо, исечканата сланина, сирењето и магдоносот и се прават поголеми ќофтиња за скара.
- Одделно од свинското филе се прават шницли, се чукаат и во средина се става парче кашкавал, се покрива од сите страни и сето ова се става на скара.
- Во посебен сад се пржи кромидот, пиперката и доматот, потоа убаво се динстаат и како такви се додаваат како прилог на месото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во