Рецепти
Егзотик торта Ана Ѓорова

Одличен избор за љубителите на овошни торти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(15 )

Шеќер(15 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Лебни трошки(6 Супени лажици)

Лешник(сечкани 150 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Мелени бадеми(150 Грама)

Прашок за печиво(3 Пакувања)

Слатка павлака(1 Литар)

Банана(2 )

Киви(2 )

Лимон(1 )

Портокал(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во длабок сад со миксер изматете ги шеќерот и јајцата додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги прашокот за печиво, бадемите, лебните трошки, брашното, лешниците и оревите и мешајте додека смесата се соедини.
  3. Распоредете ја смесата во една тркалезна тава и два тркалезни калапи за печење обложени со хартија за печење.
  4. Ставете ги калапите и тавата во рерна и печете ги 30 минути на 200 степени.
  5. Во длабок сад со миксер изматете ја слатката павлака додека шлагот ја добие потребната цврстина, па поделете го на 3 дела.
  6. Изрендајте кора од лимон и од секој дел од шлагот измешајте по еден вид од сечканото овошје – во едниот киви, другиот портокал и последниот банани.
  7. Печените пандишпани филувајте ги, а на крај целата торта премачкајте ја со шлаг и декорирајте по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: