Рецепти
Еспресо торта Ана Ѓорова

За вистинските обожаватели на кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(200 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Несолен путер(180 Грама)

Шеќер(80 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Белка од јајце(4 )

Еспресо(20 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170°C и подгответе го тавчето со масло и хартија за печење.
  2. Додека се загрева рерната, стопете го чоколадото на пареа заедно со путерот и еспресото.
  3. Потоа матете ги жолчките и шеќерот околу пет минути, односно додека добиете бледа густа смеса.
  4. На таа смеса прво додајте ја смесата со растопеното чоколадо, а потоа и мелените бадеми.
  5. Во друг сад изматете ги белките, па и нив додајте ги на новата смеса.
  6. Испечете ја тортата во добро загреаната рерна околу 25-30 минути.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: