Рецепти
Фетучини во крем сос од домати
Најлесната и најкремастата паста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Фетучини(340 Грама)
Вода(2 Чаши)
Бистра зеленчукова супа(2 Чаши)
Кромид(1 )
Свеж босилек(1/2 Чаша)
Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)
Крем сирење(85 Грама)
Доматен сос(1/2 Чаша)
Рендан пармезан(1/4 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Во тенџере ставете ги фетучините, водата, зеленчуковата супа, кромид, листовите босилек, лук, сол и бибер.
- Затворете го тенџерето со капак и гответе на средна температура додека не почне да врие.
- Тргнете го капакот и гответе уште 10-12 минути или додека тестенините не се сварени.
- Тргнете го од оган, додајте го крем сирењето и сосот од домати и мешајте додека сè убаво не се соедини.
- Додајте го и пармезанот и послужете веднаш.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во