Рецепти
Фетучини во крем сос од домати Ана Ристеска

Најлесната и најкремастата паста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во тенџере ставете ги фетучините, водата, зеленчуковата супа, кромид, листовите босилек, лук, сол и бибер.
  2. Затворете го тенџерето со капак и гответе на средна температура додека не почне да врие.
  3. Тргнете го капакот и гответе уште 10-12 минути или додека тестенините не се сварени.
  4. Тргнете го од оган, додајте го крем сирењето и сосот од домати и мешајте додека сè убаво не се соедини.
  5. Додајте го и пармезанот и послужете веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: