Рецепти
Француска пита од кокос Ана Ристеска

Превкусен француски специјалиетет кој може да го послужите со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(1 1/2 Чаша)

Кокосови снегулки(1 Чаша)

Путер(стопен 1 Парче)

Бел дестилиран оцет(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Лиснато тесто(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Тава за пита обложете ја со лиснато тесто.
  3. Сите состојки измешајте ги убаво и смесата сипете ја врз лиснатото тесто во тавата и печете ја 1 час.
  4. Оставете да се олади пред да ја послужите.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: