Рецепти
Француска пита од кокос Ана Ристеска

Превкусен француски специјалиетет кој може да го послужите со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(1 1/2 Чаша)

Кокосови снегулки(1 Чаша)

Путер(стопен 1 Парче)

Бел дестилиран оцет(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Лиснато тесто(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Тава за пита обложете ја со лиснато тесто.
  3. Сите состојки измешајте ги убаво и смесата сипете ја врз лиснатото тесто во тавата и печете ја 1 час.
  4. Оставете да се олади пред да ја послужите.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: