Рецепти
Француска салата со мортадела Ана Ѓорова

Брза кремаста салата од краставици, ореви, урда и павлака во комбинација со мортадела

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(1 Килограм)

Мортадела(300 Грама)

Сечкани ореви(200 Грама)

Краставица(1 )

Кисела павлака(300 Грама)

Мајонез(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Мортаделата се сечка на многу ситни коцкички.
  2. Краставицата исто така ситно се сечка, потоа се остава на решетка да се исцеди.
  3. Урдата се става во еден подлабок сад, потоа во неа се додаваат сечканата мортадела, краставичка, сечканите ореви, па киселата павлака и мајонезот. Се меша добро додека се добие хомогена смеса.
  4. Од салатата може да обликувате топчиња со лажица за сладолед и да ги наредите врз чинија украсени со парчиња краставица – така изгледа подекоративно.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: