Рецепти
Француска салата со мортадела Ана Ѓорова

Брза кремаста салата од краставици, ореви, урда и павлака во комбинација со мортадела

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(1 Килограм)

Мортадела(300 Грама)

Сечкани ореви(200 Грама)

Краставица(1 )

Кисела павлака(300 Грама)

Мајонез(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Мортаделата се сечка на многу ситни коцкички.
  2. Краставицата исто така ситно се сечка, потоа се остава на решетка да се исцеди.
  3. Урдата се става во еден подлабок сад, потоа во неа се додаваат сечканата мортадела, краставичка, сечканите ореви, па киселата павлака и мајонезот. Се меша добро додека се добие хомогена смеса.
  4. Од салатата може да обликувате топчиња со лажица за сладолед и да ги наредите врз чинија украсени со парчиња краставица – така изгледа подекоративно.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: