Рецепти
Француска салата со мортадела
Брза кремаста салата од краставици, ореви, урда и павлака во комбинација со мортадела
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Урда(1 Килограм)
Мортадела(300 Грама)
Сечкани ореви(200 Грама)
Краставица(1 )
Кисела павлака(300 Грама)
Мајонез(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Мортаделата се сечка на многу ситни коцкички.
- Краставицата исто така ситно се сечка, потоа се остава на решетка да се исцеди.
- Урдата се става во еден подлабок сад, потоа во неа се додаваат сечканата мортадела, краставичка, сечканите ореви, па киселата павлака и мајонезот. Се меша добро додека се добие хомогена смеса.
- Од салатата може да обликувате топчиња со лажица за сладолед и да ги наредите врз чинија украсени со парчиња краставица – така изгледа подекоративно.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во