Рецепти
Француски тост со нутела Ана Ѓорова

Експериментирајте со храната и подгответе декоративен француски тост со нутела крем и овошје за богата ужинка или како десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Млеко(2/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1/4 Кафена лажица)

Морско оревче

Леб

Нутела крем(за премачкување на тостот )

Замрзнати јагоди(10 )

Хопла

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изматете ги со жица млекото, јајцата, ванилата и морското оревче додека смесата добро не се соедини.
  2. Лебот исечете го на не многу дебели парчиња. Со помош на модли со форма на срце (или ако успеете со остар нож) исечете срце од средината на секое парче леб.
  3. Во тава загрејте малку путер. Макнете го секое парче леб во мешавината со јајца и млеко убаво да упие. Пржете ги лепчињата на загреаниот путер околу 2-3 минути од секоја страна додека не станат златнокафени.
  4. Хоплата или слатката павлака изматете ја со миксер.
  5. Врз едното испржено лепче намачкајте нутела крем. Одозгора ставете јагоди (може замрзнати, па да ги одмрзнете пред подготовка на рецептот) или друго овошје по вкус (банана, киви). Преклопете со друго лепче и повторете ја постапката. На крајот декорирајте со шлаг и наросете малку морско оревче.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: