Рецепти
Француско „селско“ месо Ана Ристеска

Интересна комвинација на џигер и сланина која се служи со зелена салата и тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(650 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Бело вино(250 Милилитри)

Путер(80 Грама)

Оцет(100 Милилитри)

Коцка за супа-говедскa(100 Милилитри)

Брашно(10 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исечете го џигерот на еднакви парчиња.
  2. Исечкајте го кромидот и пропржете го на тивко додека не стане кафеав.
  3. Додајте ги парчињата џигер и сланина и пропржете ги. Потоа додајте брашно и пржете додека не потемнат и не добијат убава кфена боја.
  4. Сипете супа и бело вино и зачинете.
  5. Оставете да врие на тивко 25 минути.
  6. Додајте оцет, промешајте за да проверите дали е готово и поправете го зачинувањето ако има потреба.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: