Рецепти
Француско „селско“ месо
Интересна комвинација на џигер и сланина која се служи со зелена салата и тестенини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински џигер(650 Грама)
Сланина(100 Грама)
Кромид(2 Главици)
Бело вино(250 Милилитри)
Путер(80 Грама)
Оцет(100 Милилитри)
Коцка за супа-говедскa(100 Милилитри)
Брашно(10 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Исечете го џигерот на еднакви парчиња.
- Исечкајте го кромидот и пропржете го на тивко додека не стане кафеав.
- Додајте ги парчињата џигер и сланина и пропржете ги. Потоа додајте брашно и пржете додека не потемнат и не добијат убава кфена боја.
- Сипете супа и бело вино и зачинете.
- Оставете да врие на тивко 25 минути.
- Додајте оцет, промешајте за да проверите дали е готово и поправете го зачинувањето ако има потреба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во