Рецепти
Фритата со домат, туна и сирење
Брза и лесна вечера во која ќе уживате
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Огноотпорен сад се премачлкува со маслиново масло и се посипува со лебни ронки. Доматите се лупат и се сечат на парчиња кои се редат на дното на садот. Туната се процедува, па парчињата се редат врз доматите.
- Во сад се матат 4 јајца, се додаваат сол и црн пипер, малку моцарела и парчиња меко топено сирење.
- Состојките добро се соединуваат, па смесата се прелива врз доматите и туната. Се пече во загреана рерна на 200 степени, половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во