Рецепти
Фритата со домат, туна и сирење Ана Ристеска

Брза и лесна вечера во која ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Огноотпорен сад се премачлкува со маслиново масло и се посипува со лебни ронки. Доматите се лупат и се сечат на парчиња кои се редат на дното на садот. Туната се процедува, па парчињата се редат врз доматите.
  2. Во сад се матат 4 јајца, се додаваат сол и црн пипер, малку моцарела и парчиња меко топено сирење.
  3. Состојките добро се соединуваат, па смесата се прелива врз доматите и туната. Се пече во загреана рерна на 200 степени, половина час.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: