Рецепти
Фурнаринки со сос од павлака Ана Ѓорова

Наместо фурнаринки, можете да потопите и потпечен леб или некое друго печиво во сосот – еднакво е вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(250 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Чили пиперка(1 )

Рендан кашкавал(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Брокулите искинете ги на цветови и варете ги во тенџере на оган 3 минути во солена, зовриена вода. Извадете ги и исцедете ги.
  2. Четири чешниња лук ставете ги во помало тенџере со слатката павлака и варете ги до омекнување. Потоа изгмечете ги.
  3. Маслото загрејте го во тава на оган и во него пропржете ги исечканиот кромид, сечканото чили пиперче и 1 сечкано чешне лук.
  4. Пржете ги 2 минути да омекнат, па додајте ги брокулите, гмечениот лук и ренданиот кашкавал.
  5. Варете го сосот на тивко околу 5 минути, зачинете со сол и бибер, а по варењето прелијте ги фурнаринките со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: