Рецепти
Фурнаринки со сос од павлака
Наместо фурнаринки, можете да потопите и потпечен леб или некое друго печиво во сосот – еднакво е вкусно
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брокула(250 Грама)
Лук(5 Чешниња)
Слатка павлака(200 Милилитри)
Масло(2 Супени лажици)
Кромид(2 Главици)
Чили пиперка(1 )
Рендан кашкавал(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Брокулите искинете ги на цветови и варете ги во тенџере на оган 3 минути во солена, зовриена вода. Извадете ги и исцедете ги.
- Четири чешниња лук ставете ги во помало тенџере со слатката павлака и варете ги до омекнување. Потоа изгмечете ги.
- Маслото загрејте го во тава на оган и во него пропржете ги исечканиот кромид, сечканото чили пиперче и 1 сечкано чешне лук.
- Пржете ги 2 минути да омекнат, па додајте ги брокулите, гмечениот лук и ренданиот кашкавал.
- Варете го сосот на тивко околу 5 минути, зачинете со сол и бибер, а по варењето прелијте ги фурнаринките со сосот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во