Рецепти
Гофри ( Gofry z bitą śmietaną i owocami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 и пол Чаша)

Прашок за печиво(1 и пол Супена лажица)

Шеќер во прав(2 Кафени лажици)

Ванилин шеќер(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Маслиново масло(1/2 Чаша)

Млеко(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Брашното се става во сад.
  2. Во него се става прашокот за печиво, прстофат сол, шеќер и ванилин шеќер.
  3. Сето тоа се меша и се додават јајцата, маслото (или путер) и млекото.
  4. Се миксира смесата за да стане мазно тестото и да се поврзат сите состојки.
  5. Тестото се остава да одмори 15 минути.
  6. Тостерот се загрева.
  7. Со супена лажица се зема од смесата и се става на тостерот. Тестото се распоредува (се шири) на целата површина.
  8. Гофрито се пече 3 – 3 и пол минути.
  9. Гофрито се посипува со шеќер во прав и со густ сируп. Може да се сервира со додатоци како мармалад, џем, овошје и павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: