Рецепти
Говедски јазик во сос од сенф и павлака Ана Ѓорова

Специјалитет од говедски јазик

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски јазик(1 )

Сол

Бибер

Путер(2-3 Супени лажици)

Брашно(2-3 Супени лажици)

Павлака(1/2 Чаша)

Сенф(3-4 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Јазикот се мие неколку пати со ладна вода, па се обарува додека убаво омекне. Варениот јазик убаво се лупи и се сече на парчиња по желба.
  2. Путерот добро се растопува во тава и потоа се додава брашното да се пропржи, но да не порумени.
  3. На тоа потоа се додаваат павлаката, солта, биберот, сок од исцеден лимон и сенфот.
  4. Готовиот јазик се полива со сосот и се послужува со пире од компири.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: