Рецепти
Говедски јазик во сос од сенф и павлака Ана Ѓорова

Специјалитет од говедски јазик

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски јазик(1 )

Сол

Бибер

Путер(2-3 Супени лажици)

Брашно(2-3 Супени лажици)

Павлака(1/2 Чаша)

Сенф(3-4 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Јазикот се мие неколку пати со ладна вода, па се обарува додека убаво омекне. Варениот јазик убаво се лупи и се сече на парчиња по желба.
  2. Путерот добро се растопува во тава и потоа се додава брашното да се пропржи, но да не порумени.
  3. На тоа потоа се додаваат павлаката, солта, биберот, сок од исцеден лимон и сенфот.
  4. Готовиот јазик се полива со сосот и се послужува со пире од компири.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: