Рецепти
Говедско месо на монголски начин Ана Ѓорова

Брз ручек од говедско месо во сос на азиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(700-800 Грама)

Соја сос(3/4 Чаша)

Кафеав шеќер(1/2 Чаша)

Вода(1/4 Чаша)

Ѓумбир(1/2 лажичка мелен свеж ѓумбир )

Лук(1 Чешне)

Морков(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Млад кромид(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исечете го месото на ленти.
  2. Во сад измешајте ги соја сосот, 1/4 чаша вода, маслото, шеќерот, сечканиот ѓумбир и сечканиот лук. Ставете го сосот во експрес лонец.
  3. Додајте ги ренданите моркови и парчињата месо. Мешајте додека месото се соедини со сосот.
  4. Гответе на висок притисок 8 минути. Потоа оставете го месото да се излади околу 10 минути пред да го ослободите притисокот во лонецот.
  5. Во еден сад измешајте 3 лажици вода со 3 лажици нишесте, мешајте за да нема грутки. Во месото додајте го нишестето и водата (за да добиете погуст сос) и зовријте ја смесата, 1-2 минути.
  6. Послужете го говедското месо со сосот и со млад кромид како гарнир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: