Рецепти
Говедско месо на монголски начин Ана Ѓорова

Брз ручек од говедско месо во сос на азиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(700-800 Грама)

Соја сос(3/4 Чаша)

Кафеав шеќер(1/2 Чаша)

Вода(1/4 Чаша)

Ѓумбир(1/2 лажичка мелен свеж ѓумбир )

Лук(1 Чешне)

Морков(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Млад кромид(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исечете го месото на ленти.
  2. Во сад измешајте ги соја сосот, 1/4 чаша вода, маслото, шеќерот, сечканиот ѓумбир и сечканиот лук. Ставете го сосот во експрес лонец.
  3. Додајте ги ренданите моркови и парчињата месо. Мешајте додека месото се соедини со сосот.
  4. Гответе на висок притисок 8 минути. Потоа оставете го месото да се излади околу 10 минути пред да го ослободите притисокот во лонецот.
  5. Во еден сад измешајте 3 лажици вода со 3 лажици нишесте, мешајте за да нема грутки. Во месото додајте го нишестето и водата (за да добиете погуст сос) и зовријте ја смесата, 1-2 минути.
  6. Послужете го говедското месо со сосот и со млад кромид како гарнир.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: