Рецепти
Грантиран праз на германски начин Ана Ѓорова

Празот е здрава намирница, а во овој рецепт со сигурност ќе Ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(2 )

Јајце(4 )

Путер(100 Грама)

Рендан пармезан(100 Грама)

Павлака(250 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Лебни трошки(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Празот исечете го по должина на половинки.
  2. На оган ставете тава со вода и во загреаната вода ставете ги парчињата праз да се обарат.
  3. Земете керамичка тава и намрсете ја внатрешноста со путер.
  4. Тргнете ја од оган тавата со обарениот праз и со решетка извадете ги парчињата и наредете ги во керамичката тава.
  5. Скршете ги јајцата и во поголем сад изматете ги со жица за матење, потоа посолете ги по вкус. Додајте ја павлаката и 1 лажица брашно а потоа со маталката убаво промешајте додека не добиете хомогена смеса. Додајте уште малку брашно за да се згусне смесата и повторно промешајте.
  6. Добиениот фил нанесете го во керамичката тава врз парчињата праз и одозгора наросете го со лебни трошки и пармезан. Додајте одозгора и неколку парчиња путер. Тавата ставете ја во рерна и печете 20тина минути на 250°C додека празот не зарумени. Готовите парчиња гратиниран праз исечете ги и послужете ги со рендан пармезан по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: