Рецепти
Грав салата Ана Ѓорова

Хранлива салата со свежи состојки. Предлог: оставете ја во фрижидер подолго време за подобар вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(2 )

Кромид(1/2 Главица)

Грав(500 Грама)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Црвен вински оцет(1/2 Чаша)

Балсамико оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(1/4 Чаша)

Кумин(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Пржена сланина(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад измешајте ги бабурите, кромидот, варениот грав, магдоносот и лукот.
  2. Во мал сад промешајте го винскиот оцет со балсамико оцетот и постепено додавајте го маслиновото масло мешајќи ја смесата додека убаво не се соедини. Зачинете со кумин, сол и бибер и полијте ја смесата врз зеленчуковата мешавина. Покријте со крпа и оставете во фрижидер 3-4 часа, па пред да послужите додајте ја пржената сланина.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: