Рецепти
Холандски сендвич со сос од копар Ана Ѓорова

Холандскиот сендвич оди во комбинација со салата од свежа марула, домати и краставица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(300 Грама)

Лук(0.5 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Копар(1 Шака)

Свеж магдонос(1 Шака)

Кисела павлака(3 Супени лажици)

Зелен лимон(0.5 )

Црвена пиперка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Свежи шампињони(350 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во загреана тава се пропржува ситно сечканиот кромид, се додава лукот и се пржи на тивок оган.
  2. Пилешкото месо се сечка на ситни парчиња и се пропржува заедно со лукот и кромидот. Кога ќе зарумени, се додаваат исечканите пиперки и шампињоните. Оставате да се пржи на тивок оган.
  3. За подготовка на сосот: во друг сад сечкате копар и магдонос на многу ситно, додавате кисела павлака и половина лимета за свежина и убаво промешувате.
  4. Се сервира на леб (може и на потпечено лепче), се става смесата од пилешкото и врз пилешкото се додава сосот од копар и магдонос.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: