Рецепти
Холандски сендвич со сос од копар Ана Ѓорова

Холандскиот сендвич оди во комбинација со салата од свежа марула, домати и краставица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(300 Грама)

Лук(0.5 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Копар(1 Шака)

Свеж магдонос(1 Шака)

Кисела павлака(3 Супени лажици)

Зелен лимон(0.5 )

Црвена пиперка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Свежи шампињони(350 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во загреана тава се пропржува ситно сечканиот кромид, се додава лукот и се пржи на тивок оган.
  2. Пилешкото месо се сечка на ситни парчиња и се пропржува заедно со лукот и кромидот. Кога ќе зарумени, се додаваат исечканите пиперки и шампињоните. Оставате да се пржи на тивок оган.
  3. За подготовка на сосот: во друг сад сечкате копар и магдонос на многу ситно, додавате кисела павлака и половина лимета за свежина и убаво промешувате.
  4. Се сервира на леб (може и на потпечено лепче), се става смесата од пилешкото и врз пилешкото се додава сосот од копар и магдонос.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: