Рецепти
Холандски сендвич со сос од копар
Холандскиот сендвич оди во комбинација со салата од свежа марула, домати и краставица
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(300 Грама)
Лук(0.5 Чешне)
Кромид(1 Главица)
Копар(1 Шака)
Свеж магдонос(1 Шака)
Кисела павлака(3 Супени лажици)
Зелен лимон(0.5 )
Црвена пиперка(1 )
Зелена пиперка(1 )
Свежи шампињони(350 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во загреана тава се пропржува ситно сечканиот кромид, се додава лукот и се пржи на тивок оган.
- Пилешкото месо се сечка на ситни парчиња и се пропржува заедно со лукот и кромидот. Кога ќе зарумени, се додаваат исечканите пиперки и шампињоните. Оставате да се пржи на тивок оган.
- За подготовка на сосот: во друг сад сечкате копар и магдонос на многу ситно, додавате кисела павлака и половина лимета за свежина и убаво промешувате.
- Се сервира на леб (може и на потпечено лепче), се става смесата од пилешкото и врз пилешкото се додава сосот од копар и магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во