Рецепти
Холандски сендвич со сос од копар Ана Ѓорова

Холандскиот сендвич оди во комбинација со салата од свежа марула, домати и краставица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(300 Грама)

Лук(0.5 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Копар(1 Шака)

Свеж магдонос(1 Шака)

Кисела павлака(3 Супени лажици)

Зелен лимон(0.5 )

Црвена пиперка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Свежи шампињони(350 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во загреана тава се пропржува ситно сечканиот кромид, се додава лукот и се пржи на тивок оган.
  2. Пилешкото месо се сечка на ситни парчиња и се пропржува заедно со лукот и кромидот. Кога ќе зарумени, се додаваат исечканите пиперки и шампињоните. Оставате да се пржи на тивок оган.
  3. За подготовка на сосот: во друг сад сечкате копар и магдонос на многу ситно, додавате кисела павлака и половина лимета за свежина и убаво промешувате.
  4. Се сервира на леб (може и на потпечено лепче), се става смесата од пилешкото и врз пилешкото се додава сосот од копар и магдонос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: