Рецепти
Индиски леб Ана Ристеска

Традицинален рецепт за индиско лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Квасец(1/2 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Јогурт(5-6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Се меша квасецот со млака вода и со шеќерот, па се остава да отстои 5 минути.
  2. Брашно, солта, маслото и јогуртот се замесуваат да се добие средно меко тесто, кое се остава да нарасне најмалку 45 минути.
  3. Тестото се дели на 8 топчиња, тие се размесуваат и се формираат овални или кружни форми.
  4. Се премачкува тавата со многу малку масло и се печат лепчињата по 2-3 минути од секоја страна.
  5. Се покриваат со крпа за да ја задржат топлината додека да се сервисираат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: