Рецепти
Индиски леб Ана Ристеска

Традицинален рецепт за индиско лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Квасец(1/2 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Јогурт(5-6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Се меша квасецот со млака вода и со шеќерот, па се остава да отстои 5 минути.
  2. Брашно, солта, маслото и јогуртот се замесуваат да се добие средно меко тесто, кое се остава да нарасне најмалку 45 минути.
  3. Тестото се дели на 8 топчиња, тие се размесуваат и се формираат овални или кружни форми.
  4. Се премачкува тавата со многу малку масло и се печат лепчињата по 2-3 минути од секоја страна.
  5. Се покриваат со крпа за да ја задржат топлината додека да се сервисираат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: