Рецепти
Ирско кафе Ана Ѓорова

Жестоко кафе што е одлично за попладневно загревање по ручекот во зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виски(30 Милилитри)

Варено кафе(1 Чаша)

Бејлис(30 Милилитри)

Шлаг крем ванила

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Измешајте го ликерот со вискито и полијте ја смесата во чаша топло варено кафе.
  2. Изматете ја шлаг пената и ставете ја врз кафето. Наросете малку мелено морско оревче и послужете го.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: