Рецепти
Јајце во ќеса Ана Ристеска

Вкусен и необичен начин на подготовка на јајце

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Леб(1 Парче)

Намаз од сирење

Кашкавал(2 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалу од 10 минути

  1. Скршете го јајцето во чиста ќеса и заврзете ја ќесата.
  2. Во тенџере ставете вода да врие и кога ќе почне да врие ставете го јајцето. Оставете го да се вари 5 минути, а потоа исвадете го, ставете го под ладен млаз вода и внимателно извадете го од ќесата.
  3. Ве меѓувреме потпечете една криша леб, премачкајте ја со намаз од сирење и наредете неколку парчиња кашкавал.
  4. Јајцето ставете го над кришката, посолете го со хималајска сол и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: