Рецепти
Јајце во ќеса Ана Ристеска

Вкусен и необичен начин на подготовка на јајце

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Леб(1 Парче)

Намаз од сирење

Кашкавал(2 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалу од 10 минути

  1. Скршете го јајцето во чиста ќеса и заврзете ја ќесата.
  2. Во тенџере ставете вода да врие и кога ќе почне да врие ставете го јајцето. Оставете го да се вари 5 минути, а потоа исвадете го, ставете го под ладен млаз вода и внимателно извадете го од ќесата.
  3. Ве меѓувреме потпечете една криша леб, премачкајте ја со намаз од сирење и наредете неколку парчиња кашкавал.
  4. Јајцето ставете го над кришката, посолете го со хималајска сол и послужете.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: