Рецепти
Фетучини со песто сос
Фетучини во вкусен сос кој ви предлагаме да ги послужите со чаша бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Фетучини(1 Пакување)
Кашкавал(200 Грама)
Фетучини со песто сос(100 Грама)
Свински врат(150 Грама)
Песто сос(1 Кафена лажица)
Павлака(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Се варат фетучините. Откако ќе се сварат, се вадат на штица за сечење. Се сечат на половина.
- На малку масло во загреана тава на оган се пропржува 150 г сечкан свински врат.
- Откако ќе зарумени, се додаваат моцарелата, кашкавалот и павлаката.
- Откако сето ќе почне да врие, се додаваат една лажица песто сос, ориганото и босилекот, а потоа и претходно сварените фетучини.
- Се сервира во чинија. По желба одозгора се ренда кашкавал.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во