Рецепти
Фетучини со песто сос Ана Ристеска

Фетучини во вкусен сос кој ви предлагаме да ги послужите со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(1 Пакување)

Кашкавал(200 Грама)

Фетучини со песто сос(100 Грама)

Свински врат(150 Грама)

Песто сос(1 Кафена лажица)

Павлака(200 Грама)

Босилек

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се варат фетучините. Откако ќе се сварат, се вадат на штица за сечење. Се сечат на половина.
  2. На малку масло во загреана тава на оган се пропржува 150 г сечкан свински врат.
  3. Откако ќе зарумени, се додаваат моцарелата, кашкавалот и павлаката.
  4. Откако сето ќе почне да врие, се додаваат една лажица песто сос, ориганото и босилекот, а потоа и претходно сварените фетучини.
  5. Се сервира во чинија. По желба одозгора се ренда кашкавал.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: