Рецепти
Фетучини со песто сос Ана Ристеска

Фетучини во вкусен сос кој ви предлагаме да ги послужите со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(1 Пакување)

Кашкавал(200 Грама)

Фетучини со песто сос(100 Грама)

Свински врат(150 Грама)

Песто сос(1 Кафена лажица)

Павлака(200 Грама)

Босилек

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се варат фетучините. Откако ќе се сварат, се вадат на штица за сечење. Се сечат на половина.
  2. На малку масло во загреана тава на оган се пропржува 150 г сечкан свински врат.
  3. Откако ќе зарумени, се додаваат моцарелата, кашкавалот и павлаката.
  4. Откако сето ќе почне да врие, се додаваат една лажица песто сос, ориганото и босилекот, а потоа и претходно сварените фетучини.
  5. Се сервира во чинија. По желба одозгора се ренда кашкавал.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: