Рецепти
Канелони со пилешко месо
Пилешко, печурки, павлака и тестенини. Добитна комбинација за највкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(300-400 Грама)
Хопла(1/2 Литар)
Канелони(1 Пакување)
Кромид(2-3 Главици)
Маринирани шампињони(по желба )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Месото се сечка на ситни коцки и се пржи. Откако ќе зарумени, се додаваат и печурките да се пропржат.
- Кромидот се сечка и тој се пржи.
- Откако состојките ќе се испржат, се додаваат 2 лажички павлака за готвење колку смесата да се соедини.
- Тепсијата ја премачкуваме со путер, а потоа канелоните се полнат со испржената смеса и се редат во тепсијата.
- Откако ќе се наполнат сите канелони, врз нив се истура целата павлака, па се ставаат во загреана рерна да се печат.
- Откако ќе се испечат, одозгора се редат парчиња кашкавал, се оставаат колку да се истопат и потоа плехот се вади од рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во