Рецепти
Канелони со пилешко месо Ана Ристеска

Пилешко, печурки, павлака и тестенини. Добитна комбинација за највкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(300-400 Грама)

Хопла(1/2 Литар)

Канелони(1 Пакување)

Кашкавал

Кромид(2-3 Главици)

Маринирани шампињони(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Месото се сечка на ситни коцки и се пржи. Откако ќе зарумени, се додаваат и печурките да се пропржат.
  2. Кромидот се сечка и тој се пржи.
  3. Откако состојките ќе се испржат, се додаваат 2 лажички павлака за готвење колку смесата да се соедини.
  4. Тепсијата ја премачкуваме со путер, а потоа канелоните се полнат со испржената смеса и се редат во тепсијата.
  5. Откако ќе се наполнат сите канелони, врз нив се истура целата павлака, па се ставаат во загреана рерна да се печат.
  6. Откако ќе се испечат, одозгора се редат парчиња кашкавал, се оставаат колку да се истопат и потоа плехот се вади од рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: