Рецепти
Непечен капучино колач Ана Ѓорова

Едноставен колач со бело и црно чоколадо и капучино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бисквити(250 Грама)

Путер(185 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Слатка павлака(1/4 чаша + 1 1/3 чаша )

Црно чоколадо(200 Грама)

Жолчка од јајце(2 )

Капучино во прав(3 Кафени лажици)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измешајте го бисквитот со 125 грама растопен путер (уште подобро е да користите чоколаден бисквит).  Потоа претурете ја смесата во тава со дијаметар од 23 см. Ставете ја во фрижидер 20 минути да се стегне.
  2. Во меѓувреме подгответе го белиот крем: во сад ставете го белото чоколадо и 1/4 чаша слатка павлака, садот ставете го врз поголем сад со зовриена вода и растопете го чоколадото мешајќи со жица за матење. Со овој крем премачкајте го бисквитот и вратете го во фрижидер.
  3. Подгответе го кафеавиот крем: темното чоколадо, 60 грама растопен путер, жолчките и кафето растворено во 2 лажички вода ставете ги во друг сад и матете додека не добиете цврста смеса. Со оваа смеса премачкајте го колачот и повторно вратете го во фрижидер.
  4. Подгответе го филот – матете 1 1/3 чаша слатка павлака додека да стане цврста, па со неа премачкајте го колачот. Посипете со какао и сервирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: