Рецепти
Непечен капучино колач Ана Ѓорова

Едноставен колач со бело и црно чоколадо и капучино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бисквити(250 Грама)

Путер(185 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Слатка павлака(1/4 чаша + 1 1/3 чаша )

Црно чоколадо(200 Грама)

Жолчка од јајце(2 )

Капучино во прав(3 Кафени лажици)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измешајте го бисквитот со 125 грама растопен путер (уште подобро е да користите чоколаден бисквит).  Потоа претурете ја смесата во тава со дијаметар од 23 см. Ставете ја во фрижидер 20 минути да се стегне.
  2. Во меѓувреме подгответе го белиот крем: во сад ставете го белото чоколадо и 1/4 чаша слатка павлака, садот ставете го врз поголем сад со зовриена вода и растопете го чоколадото мешајќи со жица за матење. Со овој крем премачкајте го бисквитот и вратете го во фрижидер.
  3. Подгответе го кафеавиот крем: темното чоколадо, 60 грама растопен путер, жолчките и кафето растворено во 2 лажички вода ставете ги во друг сад и матете додека не добиете цврста смеса. Со оваа смеса премачкајте го колачот и повторно вратете го во фрижидер.
  4. Подгответе го филот – матете 1 1/3 чаша слатка павлака додека да стане цврста, па со неа премачкајте го колачот. Посипете со какао и сервирајте.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: