Рецепти
Капучино торта Ана Ѓорова

Едноставна, а превкусна торта за љубителите на кафето и на десертите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Путер(150 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Јајце(3 )

Млеко(210 Милилитри)

Капучино во прав(за да се сварат две шолјички кафе )

Црно чоколадо(150 Грама)

Прашок за печиво(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Измешајте ги двете шолји варено капучино со 210 мл млако млеко и оставете го настрана.
  2. Рерната уклучете ја на 180 степени.
  3. Во еден сад со миксер пенасто изматете ги  јајцата со шеќерот, па додајте го омекнатиот путер исечкан на коцки (претходно извадете го од фрижидер) и убаво матете.
  4. Во смесата додајте ги брашното, печивото, капучиното измешано со млеко и на крај парченцата чоколадо (претходно исечете го со нож на ситни коцки) и убаво мешајте со лажица.
  5. Во намастен и набрашнет калап претурете ја смесата и печете ја тортата во веќе загреаната рерна околу 40-45 минути. Проверувајте што се случува во рерната, боцнете ја тортата со стапче за да видите дали е готова, а потоа оставете ја да се олади 10-тина минути пред да ја послужите.
  6. Декорирајте ја тортата со рендано чоколадо и какао.

 

Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: