Рецепти
Карамел бадем топчиња TanajP

Вкусни бомбици од карамел и бадеми во бела чоколада

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кондензирано млеко(200 Милилитри)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Путер(70 Грама)

Мед(30 Грама)

Мелени бадеми(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шеќерот се пржи да се добие карамел, се додава кондензираното млеко, путерот и медот. Оваа смеса се вари на тивок оган околу половина час, да се намали на половина смесата.
  2. За да провериме дали е готова смесата со лажиче се капнува на чинија, смесата не треба да се разлева, односно треба да остане цврста.
  3. Се трга смесата од оган и се додаваат 250г мелени бадеми и се остава да се излади.
  4. Од смесата се прават бомбици кои се полеваат со бело чоколадо и се посипуваат со гријаж.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: