Рецепти

Карфиол со хопла
Превкусен ручек кој може да го послужите со зелена салата и чаша црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карфиол(700-800 Грама)
Путер(40 Грама)
Италијански зачин (мешан зачин)
Хопла(250 Милилитри)
Свинско месо(колку сакате )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минти
- Карфиолот се мие и се сечка и се става да врие во солена вода 6-7 минути. Се цеди.
- Во тенџере се топи путерот, потоа се става карфиолот и се пржи 5-6 минути. Се зачинува со сол, бибер, вегета и мешан зачин.
- Потоа се става хоплата се меша и врие 4-5 минтуи.
Карфиолот можете да го послужите со свинско месо.
- Месото се засолува и се остава да отстои 1 час во чинија со масло и сол.
- Потоа парчињата месо се пржат на загреано масло по 6 минути од секоја страна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во