Рецепти
Карфиол со хопла Ана Ристеска

Превкусен ручек кој може да го послужите со зелена салата и чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минти

  1. Карфиолот се мие и се сечка и се става да врие во солена вода 6-7 минути. Се цеди.
  2. Во тенџере се топи путерот, потоа се става карфиолот и се пржи 5-6 минути. Се зачинува со сол, бибер, вегета и мешан зачин.
  3. Потоа се става хоплата се меша и врие 4-5 минтуи.

Карфиолот можете да го послужите со свинско месо.

  1. Месото се засолува и се остава да отстои 1 час во чинија со масло и сол.
  2. Потоа парчињата месо се пржат на загреано масло по 6 минути од секоја страна.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: