Рецепти
Тава со тестенини и три вида месо Ана Ѓорова

Рецепт погоден за љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(450 Грама)

Колбас(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматен сос(600 Грама)

Шунка(400 Грама)

Моцарела сирење(220 Грама)

Рендан пармезан(6 Супени лажици)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Чајна(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Најпрвин сварете ги тестенините (може да користите видови по желба).
  2. Исечкајте го кромидот и испржете ги парчињата колбаси и шунка во тава со загреано масло. Додајте го лукот во прав и ориганото.
  3. Во сад за печење ставете малку од доматниот сос (може да користите сос за тестенини по желба) на површината, па наредете прв слој тестенини, сос за тестенини – доматен сос, слој од исечканото моцарела сирење, рендан пармезан, колбаси, шунка и кромид и повторувајте ја постапката, а на врвот ставете ги парчињата чајна. По желба, ставете дополнително пармезан на врвот.
  4. Ставете ја смесата да се пече во загреана рерна околу 40 минути и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: