Рецепти
Тава со тестенини и три вида месо Ана Ѓорова

Рецепт погоден за љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(450 Грама)

Колбас(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматен сос(600 Грама)

Шунка(400 Грама)

Моцарела сирење(220 Грама)

Рендан пармезан(6 Супени лажици)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Чајна(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Најпрвин сварете ги тестенините (може да користите видови по желба).
  2. Исечкајте го кромидот и испржете ги парчињата колбаси и шунка во тава со загреано масло. Додајте го лукот во прав и ориганото.
  3. Во сад за печење ставете малку од доматниот сос (може да користите сос за тестенини по желба) на површината, па наредете прв слој тестенини, сос за тестенини – доматен сос, слој од исечканото моцарела сирење, рендан пармезан, колбаси, шунка и кромид и повторувајте ја постапката, а на врвот ставете ги парчињата чајна. По желба, ставете дополнително пармезан на врвот.
  4. Ставете ја смесата да се пече во загреана рерна околу 40 минути и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: