Рецепти
Ќебапи од компир Ана Ѓорова

Идеја за гарнир или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Јајце(1 )

Гриз(2 Супени лажици)

Презла(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги компирите во солена вода и кога ќе се сварат убаво, изрендајте ги на крупно ренде.
  2. Во сад додајте го јајцето, гриз, презла, брашно, лук, масло, сол, бибер и изренданиот компир и формирајте ќебапи.
  3. Пржете ги во тава на загреано масло додека не заруменат и послужете ги со рендан пармезан и сос од домати.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: