Рецепти
Ќебапи од компир Ана Ѓорова

Идеја за гарнир или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Јајце(1 )

Гриз(2 Супени лажици)

Презла(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги компирите во солена вода и кога ќе се сварат убаво, изрендајте ги на крупно ренде.
  2. Во сад додајте го јајцето, гриз, презла, брашно, лук, масло, сол, бибер и изренданиот компир и формирајте ќебапи.
  3. Пржете ги во тава на загреано масло додека не заруменат и послужете ги со рендан пармезан и сос од домати.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: