Рецепти
Кекс
Полски специјалитет кој оди одлично со кафе, чај или чаша млеко
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(250 Грама)
Шеќер во прав(250 Грама)
Јајце(5 )
Брашно(250 Грама)
Прашок за печиво(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Се мати путерот со 250 грама шеќер во прав.
- Се матат посебно жолчки, посебно белки. Во жолчките се става 250 грама брашно и кесичка пециво.
- Потоа се стават белките и лесно се матат.
- На крај се стават додатоците.
- Се пече на 170 степени 1 час.
- Печениот кекс се посипува со шеќер во прав и се послужува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во