Рецепти
Кибех Ана Ѓорова

Вкусни пржени ќофтиња од ориз и месо со потекло од Блискиот Исток

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(500 Грама)

Вода(колку да го покрие оризот )

Сол

Бибер

Куркума

Мешано мелено месо(250 Грама)

Кромид(200 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Кари во прав

Цимет

Ким(мелен )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ставете го оризот да се вари во посолена вода, добро да омекне за да може да го мелете на машина за мелење месо. Сомелете го двапати.
  2. Во друг сад ставете го сечканиот кромид да се пржи на малку масло (1-2 лажици масло колку да не се залепи кромидот, бидејќи треба да е сув филот), додајте го месото.
  3. Ставете ги зачините, додајте го и сечканиот магдонос.
  4. Од оризот формирајте топчиња, полнете ги со месо, затворете ги и потоа ставете ги да се пржат во врело масло додека да добијат убава златножолта боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: