Рецепти
Киндер коцки
Коцки со чоколаден пандишпан и млечен фил
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Шеќер(330 Грама)
Вода(6 Супени лажици)
Брашно(80 Грама)
Какао(20 Грама)
Прашок за печиво(1 )
Млеко(1 Литар)
Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)
Ванилин шеќер(1 )
Маргарин(250 Грама)
Црно чоколадо(250 Грама)
Масло(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Три белки се матат во цврст снег. Три јајца се матат со 40 г шеќер и со 3 лажици топла вода. Се меша 40 г брашно, пола прашак за печиво, 10 г какао и се додаваат во смесата со јајцата.
- На крај се додава и снегот од белки. Смесата се истура во калап и се пече 10 минути на 180 степени. Втората кора се приготвува на истиот начин.
- Дел од млекото се меша со 250 г шеќер, ванилиниот шеќер и со нишестето, а преостанатото млеко се зоврива.
- Откако млекото ќе зоврие, се додава смесата со нишесте и се меша на оган додека се згусне, па се лади и се додава маргаринот.
- На кората ставете го пола кремот, па пак кора и пак крем. Врз кремот нанесете глазура од чоколадо. Оставете да се излади и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во