Рецепти
Киндер коцки Ана Ѓорова

Коцки со чоколаден пандишпан и млечен фил

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(330 Грама)

Вода(6 Супени лажици)

Брашно(80 Грама)

Какао(20 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Млеко(1 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Маргарин(250 Грама)

Црно чоколадо(250 Грама)

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Три белки се матат во цврст снег. Три јајца се матат со 40 г шеќер и со 3 лажици топла вода. Се меша 40 г брашно, пола прашак за печиво, 10 г какао и се додаваат во смесата со јајцата.
  2. На крај се додава и снегот од белки. Смесата се истура во калап и се пече 10 минути на 180 степени. Втората кора се приготвува на истиот начин.
  3. Дел од млекото се меша со  250 г шеќер, ванилиниот шеќер и со нишестето, а преостанатото млеко се зоврива.
  4. Откако млекото ќе зоврие, се додава смесата со нишесте и се меша на оган додека се згусне, па се лади и се додава маргаринот.
  5. На кората ставете го пола кремот, па пак кора и пак крем. Врз кремот нанесете глазура од чоколадо. Оставете да се излади и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: