Рецепти
Ќофте јанија Ана Ѓорова

Ручек од ќофтиња, ориз и доматна салса

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Една главица кромид се сечка и се пржи, па откако ќе омекне се додаваат сечканиот морков и ренданите домати. Смесата се пржи 10 минути и се зачинува со бибер, сол, црвен пипер, сечкан магдонос, па се остава да се вари.
  2. Меленото месо се приготвува со сечкан кромид и зачини по желба. Од него се прават помали ќофтиња и се пржат во врело масло.
  3. Испржените ќофтиња се ставаат во тенџерето со јанијата, се додава ориз и се остава да се вари. Готовата ќофте јанија послужете ја со млад кромид.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: