Рецепти
Ќофте јанија Ана Ѓорова

Ручек од ќофтиња, ориз и доматна салса

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Една главица кромид се сечка и се пржи, па откако ќе омекне се додаваат сечканиот морков и ренданите домати. Смесата се пржи 10 минути и се зачинува со бибер, сол, црвен пипер, сечкан магдонос, па се остава да се вари.
  2. Меленото месо се приготвува со сечкан кромид и зачини по желба. Од него се прават помали ќофтиња и се пржат во врело масло.
  3. Испржените ќофтиња се ставаат во тенџерето со јанијата, се додава ориз и се остава да се вари. Готовата ќофте јанија послужете ја со млад кромид.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: