Рецепти
Ќофтиња од ослиќ со ориз Ана Ѓорова

Ќофтињата може да се гарнираат и со пржени компири или со пире, подеднакво се вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(2 Килограми)

Јајце(2 )

Вегета

Сол

Суво нане

Масло

Ориз(230 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Смрзнатиот ослиќ се лупи и добро се чисти од кожата. Се става во поголем сад да се свари со малку сол и вода.
  2. Убаво сварената риба се чисти од коските и додека се чисти се дроби на ситни парченца.
  3. Се додаваат двете јајца, вегетата, солта и сушеното нане.
  4. Од добро измешаната смеса се прават мали ќофтиња и се пржат во врело масло.
  5. Прво се пржат добро од едната страна, потоа се превртуваат и се пржат од другата страна додека заруменат.
  6. Посебно се приготвува ориз-тава и се сервира со испржените ќофтиња.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: