Рецепти
Колач од овошен јогурт Ана Ѓорова

Непечен и лесен овошен десерт што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овошен јогурт од јагоди(или вишни 1 литар )

Слатка павлака(1/2 Литар)

Бисквити(150 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Желатин(3 ќесички )

Млеко(за потопување на кексот )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Овошниот јогурт и 200 г шеќер се варат во тенџере на ниска температура. Кога ќе зоврие, смесата се трга од оган и се додава претходно приготвениот желатин.
  2. Слатката павлака се мати и се меша со јогуртот.
  3. Кружен калап за торти се обложува со проѕирна фолија и во него се става смесата. Одозгора се израмнува и се реди кексот натопен со млеко.
  4. Се остава во фрижидер, а утредента се превртува во чинија и се отстранува фолијата.
  5. Колачот се премачкува или со топено чоколадо или со компот од вишни, мармалад и слично.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: