Рецепти
Колач со круши Ана Ѓорова

Овој колач може да го послужите и топол и ладен и во комбинација со топка сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Круша(3 )

Јајце(5 )

Рендана кора од лимон(3 Кафени лажици)

Црно чоколадо(200 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(1 Пакување)

Млеко(100 Милилитри)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Маргаринот и шеќерот изматете ги со миксерот, додајте ги јајцата и матете ги заедно.
  2. Брашното и прашакот за печиво измешајте ги и додајте ги во садот со јајцата и маргаринот.
  3. Додајте ја ренданата кора од лимон и измешајте со лажица, па во истата смеса исечкајте ги крушките.
  4. Измешајте и додајте сок од лимон и сечкано чоколадо и смесата ставете ја во намачкан калап за печење.
  5. Малку од смесата оставете за на крај да ја измешате со млекото и со тоа да го прелиете колачот.
  6. Печете на 180 степени околу половина час.
  7. Кога ќе биде готов колачот, наросете со шеќер во прав.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: