Рецепти
Колач со круши
Овој колач може да го послужите и топол и ладен и во комбинација со топка сладолед
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(300 Грама)
Шеќер(200 Грама)
Круша(3 )
Јајце(5 )
Рендана кора од лимон(3 Кафени лажици)
Црно чоколадо(200 Грама)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Маргарин(1 Пакување)
Млеко(100 Милилитри)
Шеќер во прав(2 Супени лажици)
Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Маргаринот и шеќерот изматете ги со миксерот, додајте ги јајцата и матете ги заедно.
- Брашното и прашакот за печиво измешајте ги и додајте ги во садот со јајцата и маргаринот.
- Додајте ја ренданата кора од лимон и измешајте со лажица, па во истата смеса исечкајте ги крушките.
- Измешајте и додајте сок од лимон и сечкано чоколадо и смесата ставете ја во намачкан калап за печење.
- Малку од смесата оставете за на крај да ја измешате со млекото и со тоа да го прелиете колачот.
- Печете на 180 степени околу половина час.
- Кога ќе биде готов колачот, наросете со шеќер во прав.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во