Рецепти
Колач со круши Ана Ѓорова

Овој колач може да го послужите и топол и ладен и во комбинација со топка сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Круша(3 )

Јајце(5 )

Рендана кора од лимон(3 Кафени лажици)

Црно чоколадо(200 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(1 Пакување)

Млеко(100 Милилитри)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Маргаринот и шеќерот изматете ги со миксерот, додајте ги јајцата и матете ги заедно.
  2. Брашното и прашакот за печиво измешајте ги и додајте ги во садот со јајцата и маргаринот.
  3. Додајте ја ренданата кора од лимон и измешајте со лажица, па во истата смеса исечкајте ги крушките.
  4. Измешајте и додајте сок од лимон и сечкано чоколадо и смесата ставете ја во намачкан калап за печење.
  5. Малку од смесата оставете за на крај да ја измешате со млекото и со тоа да го прелиете колачот.
  6. Печете на 180 степени околу половина час.
  7. Кога ќе биде готов колачот, наросете со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: