Рецепти
Колач со круши Ана Ѓорова

Овој колач може да го послужите и топол и ладен и во комбинација со топка сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Круша(3 )

Јајце(5 )

Рендана кора од лимон(3 Кафени лажици)

Црно чоколадо(200 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(1 Пакување)

Млеко(100 Милилитри)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Маргаринот и шеќерот изматете ги со миксерот, додајте ги јајцата и матете ги заедно.
  2. Брашното и прашакот за печиво измешајте ги и додајте ги во садот со јајцата и маргаринот.
  3. Додајте ја ренданата кора од лимон и измешајте со лажица, па во истата смеса исечкајте ги крушките.
  4. Измешајте и додајте сок од лимон и сечкано чоколадо и смесата ставете ја во намачкан калап за печење.
  5. Малку од смесата оставете за на крај да ја измешате со млекото и со тоа да го прелиете колачот.
  6. Печете на 180 степени околу половина час.
  7. Кога ќе биде готов колачот, наросете со шеќер во прав.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: