Рецепти
Колач со суво грозје и јаболки Ана Ѓорова

Лесен и вкусен колач за подигнување на расположението кој ќе сакате повторно да го подготвите!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Јаболко(3 )

Шеќер(400 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(350 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Цимет(3 Супени лажици)

Суво грозје(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Во подлабок сад се става омекнатиот путер, потоа се додава шеќерот и убаво се матат.
  2. Јаболките се мијат и се лупат, па се сечкаат на ситни коцкички.
  3. Во садот со путерот се додаваат јајцата и се мешаат, па се додаваат брашното измешано со прашакот за печиво, сода бикарбоната и циметот. Се промешува убаво.
  4. На крајот се додаваат и јаболките и сувото грозје и убаво се меша за да се изедначи смесата.
  5. Смесата се истура во набрашнета и подмачкана тркалезна тепсија и се пече во загреана рерна на 200-220 степени околу 80 минути.
  6. Откако колачот ќе се испече, се остава да се излади и одозгора се наросува со шеќер во прав и се сече по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: