Рецепти
Колачиња со арома на кафе Ана Ѓорова

Брзи колачиња со арома на какао и кафе што се одличен десерт за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(270 Грама)

Шеќер(90 Грама)

Путер(240 Грама)

Инстант кафе во прав(40 Грама)

Какао(70 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Со миксер изматете го омекнатиот путер заедно со шеќерот и циметот додека да добиете кремаста смеса. Продолжете да матите и постепено додавајте ги кафето, какаото и солта.
  3. Потоа додајте ги брашното и печивото и промешајте добро со лажица.
  4. Од смесата со помош на лажица вадете топчиња врз плех, претходно покриен со хартија за печење (уште подобро е да вадите форми со говарски шприц).
  5. Печете ги колачињата околу 15 минути во загреаната рерна, па пред послужување оставете ги малку да се оладат.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: