Рецепти
Колачиња со арома на кафе Ана Ѓорова

Брзи колачиња со арома на какао и кафе што се одличен десерт за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(270 Грама)

Шеќер(90 Грама)

Путер(240 Грама)

Инстант кафе во прав(40 Грама)

Какао(70 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Со миксер изматете го омекнатиот путер заедно со шеќерот и циметот додека да добиете кремаста смеса. Продолжете да матите и постепено додавајте ги кафето, какаото и солта.
  3. Потоа додајте ги брашното и печивото и промешајте добро со лажица.
  4. Од смесата со помош на лажица вадете топчиња врз плех, претходно покриен со хартија за печење (уште подобро е да вадите форми со говарски шприц).
  5. Печете ги колачињата околу 15 минути во загреаната рерна, па пред послужување оставете ги малку да се оладат.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: