Рецепти
Колачиња со џем и чоколадо Ана Ѓорова

Брзи и лесни печени колачиња со фил од мармалад и чоколадна глазура. Одлични се за со шолја кафе или чај.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Масло(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Мед(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Брашно(1 Килограм)

Маргарин(1/3 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Џем од кајсии

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад ги мешаме јајцата, маслото, шеќерот, медот, печивото, ванилиниот шеќер и брашното.
  2. Сукаме кора и правиме крукчиња со калап или чаша или некоја друга форма по желба.
  3. Се печат на 180 степени додека да заруменат.
  4. Потоа две крукчиња се спојуваат со џем по вкус.
  5. Чоколадото и маргаринот ги топиме и потоа ги потопуваме колачињата до пола во смесата. Може по желба да ги декорирате и со кокос, мелени ореви или лешници.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: