Рецепти
Колачиња со џем и чоколадо Ана Ѓорова

Брзи и лесни печени колачиња со фил од мармалад и чоколадна глазура. Одлични се за со шолја кафе или чај.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Масло(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Мед(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Брашно(1 Килограм)

Маргарин(1/3 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Џем од кајсии

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад ги мешаме јајцата, маслото, шеќерот, медот, печивото, ванилиниот шеќер и брашното.
  2. Сукаме кора и правиме крукчиња со калап или чаша или некоја друга форма по желба.
  3. Се печат на 180 степени додека да заруменат.
  4. Потоа две крукчиња се спојуваат со џем по вкус.
  5. Чоколадото и маргаринот ги топиме и потоа ги потопуваме колачињата до пола во смесата. Може по желба да ги декорирате и со кокос, мелени ореви или лешници.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: