Рецепти

Колачиња со џем и чоколадо
Брзи и лесни печени колачиња со фил од мармалад и чоколадна глазура. Одлични се за со шолја кафе или чај.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(2 )
Масло(2 Чаши)
Шеќер(2 Чаши)
Мед(5 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 )
Ванилин шеќер(1 )
Брашно(1 Килограм)
Маргарин(1/3 )
Црно чоколадо(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во длабок сад ги мешаме јајцата, маслото, шеќерот, медот, печивото, ванилиниот шеќер и брашното.
- Сукаме кора и правиме крукчиња со калап или чаша или некоја друга форма по желба.
- Се печат на 180 степени додека да заруменат.
- Потоа две крукчиња се спојуваат со џем по вкус.
- Чоколадото и маргаринот ги топиме и потоа ги потопуваме колачињата до пола во смесата. Може по желба да ги декорирате и со кокос, мелени ореви или лешници.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во