Рецепти
Колачиња со ѓумбир и чоколадо Ана Ѓорова

Вкусна чоколадна ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Корен од ѓумбир(100 Грама)

Јајце(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Шеќер(150 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад измешајте ги брашното, јајцето, медот, ѓумбирот во прав, сода бикарбоната, солта и шеќерот.
  2. Измешајте сè заедно убаво да се соедини, па додајте го маргаринот и замесето го тестото.
  3. Потоа додајте ги ренданата чоколада и ренданиот ѓумбир, повторно промешајте и смесата поделете ја на два дела во форма на ролат.
  4. Оставете ја смесата во фрижидер да отстои 20 минути завиткана во фолија.
  5. Извадете ги ролатите од фрижидер и исечете парчиња со дебелина од 3 сантиметри и само малку сплескајте ги одозгора за да личат на бисквити.
  6. Загрејте ја рерната на 180 степени, во тавата за печење ставете хартија за да не ви се залепат колачињата и ставете ги да се печат околу 15 до 20 минути.
  7. Декорирајте по желба со растопено чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: