Рецепти
Колачиња со мармалад Ана Ѓорова

Наједноставните колачиња со џем, погодни за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(150 Грама)

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1/4 Пакување)

Жолчка од јајце(1 )

Млеко(4 Супени лажици)

Шеќер(120 Грама)

Белка од јајце(1 )

Џем од јагоди(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 200 минути

  1. Брашното просејте го и измешајте го со прашакот за печиво, издробениот маргарин, промешајте и додајте ги жолчките, шеќерот и млекото. Од состојките замесете меко тесто и оставете го да отстои 1/2 часа на ладно место.
  2. Тестото исечете го на парчиња и обликувајте кругови кои во средината малку ќе ги вдлабите.
  3. Ставете ги во намастена тепсија, премачкајте ги со белка од јајце и печете ги 15-20 минути на температура од 220°C.
  4. Печените колачиња декорирајте ги во средината со џем од јагоди.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: