Рецепти
Колачиња со мармалад Ана Ѓорова

Наједноставните колачиња со џем, погодни за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(150 Грама)

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1/4 Пакување)

Жолчка од јајце(1 )

Млеко(4 Супени лажици)

Шеќер(120 Грама)

Белка од јајце(1 )

Џем од јагоди(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 200 минути

  1. Брашното просејте го и измешајте го со прашакот за печиво, издробениот маргарин, промешајте и додајте ги жолчките, шеќерот и млекото. Од состојките замесете меко тесто и оставете го да отстои 1/2 часа на ладно место.
  2. Тестото исечете го на парчиња и обликувајте кругови кои во средината малку ќе ги вдлабите.
  3. Ставете ги во намастена тепсија, премачкајте ги со белка од јајце и печете ги 15-20 минути на температура од 220°C.
  4. Печените колачиња декорирајте ги во средината со џем од јагоди.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: