Рецепти
Колачиња со мармалад Ана Ѓорова

Наједноставните колачиња со џем, погодни за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(150 Грама)

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1/4 Пакување)

Жолчка од јајце(1 )

Млеко(4 Супени лажици)

Шеќер(120 Грама)

Белка од јајце(1 )

Џем од јагоди(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 200 минути

  1. Брашното просејте го и измешајте го со прашакот за печиво, издробениот маргарин, промешајте и додајте ги жолчките, шеќерот и млекото. Од состојките замесете меко тесто и оставете го да отстои 1/2 часа на ладно место.
  2. Тестото исечете го на парчиња и обликувајте кругови кои во средината малку ќе ги вдлабите.
  3. Ставете ги во намастена тепсија, премачкајте ги со белка од јајце и печете ги 15-20 минути на температура од 220°C.
  4. Печените колачиња декорирајте ги во средината со џем од јагоди.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: