Рецепти
Колбаси во црвен сос Ана Ѓорова

Брз ручек од колбаси во вкусен сос од домати и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Колбасите исечете ги на парчиња и пржете ги во тава со масло, па тргнете ги настрана откако добро ќе се испржат.
  2. Кромидот ситно исечкајте го и пропржете го во тава со масло, па кога ќе омекне додајте ги ситно исечканите домати и промешувајте одвреме-навреме.
  3. Откако добро ќе се испржат кромидот и доматите, во тавата додајте ги пржените колбасици, зачинете по вкус и оставете уште малку сè заедно да проврие.
  4. Јадењето сервирајте го во соодветна чинија и на средината ставете топки од кисела павлака и наросете ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: